Persze, kisbetűvel...

Szóval itt ez a könyv,nagy siker...stb.Nem érdemes elolvasni.Tudni róla viszont érdemes.Szerzője védi az ateizmust(teljes joggal),majd szapulja a vallásokat(kevesebb alappal).

Különösen az ún. mérsékelt hívőkkel van baja,mert belőlük is bármikor fanatikus lehet.Számára elfogadhatatlan,hogy a hívők bizonyíték nélkül fogadnak el valamit,ezért bármikor őrültségeket csinálhatnak.

Igaza van ezekben?Tényleg,rengeteg gonosz dolgot tettek teista emberek,milyen igaz.Persze ez azért van mert az emberi történelemben a nagy többség mindig is hitt valamiféle természetfölöttiben.Az ateisták egy ideig nem is léteztek és most is komoly kisebbségben vannak,jogaikat ezért is érdemes védeni.Emiatt van,hogy a legtöbb gonoszságot hívők követték el eddig és fogják elkövetni ezután is.Bár Európából nézve fura dolog ez:de az emberi alapállapot világszerte a teizmus.

A különböző vallások nem egyformák és nem is egyenértékűek.A vallás nagyon sok,túl sok esetben volt  az emberek nyomorban tartásának eszköze,ez is vitathatatlan.

De ebből egyáltalán nem következik,hogy Isten egy téveszme lenne.

Ráadásul,pl. a kereszténység esetében,a bizonyítékok is léteznek.Nem mindenre kiterjedő és teljes bizonyíték van,hanem részleges és korlátozott,de komoly és nagy súlyú.A feltámadás is egy komolyan vehető bizonyítékokkal alátámasztott esemény.

Nem olyan egyszerű ez Mr.Dawkins!Az ateista is bizonyíték nékül fogadja el ,hogy nincs Isten, és legalább akkora őrültségekre képesek,mint a hívők.Több szerénység jobb lenne.

Itt van mindjárt a kommunizmus,egy garantáltan materialista-ateista eszemerendszer.Nem egy vonzó rokonság.

Dawkins térítői hevessége részben érthető,csak engem némileg gyerekkorom törióráira emlékeztet(még a Kádár-rendszer dühöngött akkor),amikor is a történelmi materializmus nemes tudománya hatotta át az órák minden percét és a hitet valami sötét butaságnak tudtuk.

Mindegy,maradok elszánt jogvédője az ateisták kisebbségének, .....

Nagyon elgondolkodtató viszont Dawkins vallomása:

 "Nem, szüleim anglikán hitben neveltek, és legalább egy évben egyszer, karácsonykor elmentünk a templomba. Körülbelül kilencéves lehettem, amikor kétségeim támadtak, mert rájöttem, többféle vallás létezik, így nyilvánvalóan nem lehet mindegyiknek igaza, és véletlennek tekinthető, hogy én éppen protestánsnak születtem. Ettől függetlenül tizenhárom éves koromban még konfirmáltam, de két évvel később már véglegesen szakítottam az egyházzal és a vallással..."

Kilencévesen támadtak kétségei.Kétségei mindenkinek támadnak.Sőt, a kétség maga szokott támadni.Nagyon egyértelmű, hogy kell a Szent Szellemtől "elsőkézből" származó információ, ha ez nincs, akkor marad a vallás.Azaz az se, mert az őszintébbek ateistává válnak.Mikor?Akkor, ha nem tapasztalják meg a Szellem kijelentését és mozgását az életükben:

"A szellem nem csupán az ember létezését biztosítja, hanem olyan belső kút is, amelyen keresztül a láthatatlan szellemvilág természete vagy ereje érintkezik az emberrel, s amely döntően meghatározza magatartását, identitását, sőt a transzcendenshez való viszonyát is. A magukat materialistának mondó vagy Isten létezésével nem törődő emberek szelleme is belső kútként funkcionál, de abban azok az erők dominálnak, melyek tagadják Isten létezését, hitetlenségre késztetnek; sőt a tagadásra specializálódott szellemi erők az embereket gyakran arról is meggyőzik, hogy nincs is bibliai értelemben vett szellemük. A Szentírás állítása szerint az újjászületés előtt az ember szellemében azok a rossz szellemi-erkölcsi erők uralkodnak, amelyek az embert a halál, a kárhozat útján vezetik. Az erkölcsi rossz forrása is a szellemi valóságból, démonoktól, gonosz angyaloktól ered."

 Azaz, ha nincs élő szellem és nincs a Szent Szellemtől származó infó letöltve az új szellembe, akkor az ember úgy járhat, mint Dawkins......

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr61538435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása