Igen,van ilyen használati utasítás.Ez az ún. Tízparancsolat.Az idézett sorozatnak van folytatása és még további része,persze.

Múlt héten  már a második kőtábláról volt szó.

Érdemes tanulmányozni ezeket a rövid írásokat(akit érdekel),mert valóban a lényeget tartalmazzák és lényegtelent meg nem tartalmaznak.

"Tulajdonképpen Isten erkölcsi parancsait,köztük a Tízparancsolatot úgy is fel lehet fogni mint használati utasítást,amit ehhez a "szerkezethez,ehhez a leírhatatlan és csodálatos lényhez,tulajdon képmásához,az emberhez adott.Mint alkotó,Ő tudja a legjobban,hogyan kell nekünk ezzel bánnunk,mi a mi "rendeltetés szerinti" használatunk.Ahogy az ilyen brosúrákban fogalmazni szoktak:ha a rendeltetésszerű használattól eltérünk,azért a gyártó nem vállal felelősséget."

Bármilyen furcsán is hangzik,de a Biblia is egy olvasmány,amit ronggyá lehet olvasni.Lehet,majd emiatt évente új Bibliát kell majd venned.

Kell hogy legyenek kérdéseid is:

"Ha őszintén meg akarjuk állapítani magunkról, túl minden öncsaláson, hogy kicsoda vagy micsoda is valójában a mi istenünk, kérdezzük meg magunktól: Miért élek? Mi az életem értelme? Mi a döntő tényező nagy és kis döntéseim meghozatalában? Mi az erőm forrása, ahová ha fordulok, újra erőt nyerek? Mi a legfontosabb számomra az életben?
És feleljünk őszintén legalább önmagunknak! Amit e kérdésekre válaszolunk, az valójában az istenünk! "

Be kell valljuk,hogy valakinek az olvasás is lehet az istene,bár valószínűleg ez manapság elég ritka jelenség.De van ilyen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr38387333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása