Könyvajánlat. Felnőteknek és gimnazistáknak. Nemrég olvastam, nagyon jó.

Small rabbi története(i) az ún. könnyű, de magvas olvasmányok közül való(k).

"Small rabbi afféle zsidó Columbo. Rosszul szabott zakóban és poros cipőben jár, a pénz értékéről semmi fogalma, nem ért a PR-hoz, és nem löki a sódert. Szóval nem az a trendi menedzser rabbi, amilyen mostanában az amerikai zsidó közösségekben dívik, inkább korszerűtlen figura, aki azt mondja, amit gondol, s annak még értelme is van."

Tényleg nem egy korszerű típus, nem? Egy másik sztori, ezt a könyvet még nem olvastam:

"A történet nem kevésbé fordulatos és kacagtató folytatásában bepillantást nyerhetünk a Talmudon alapuló nyomozásba, egy kisvárosi zsidó közösség mindennapjaiba és a páratlan David Small rabbi életébe, aki a The New York Times szerint "az utóbbi évek legszórakoztatóbb nyomozója"..."

Azt írták a könyvesek:

"annak ellenére, hogy rengeteg fordulatosabb, és izgalmasabb művet termelt már ki a krimi-irodalom, és nyilvánvaló, hogy Kemelman (e könyve alapján biztosan) nem kapna helyet a műfaj álomtizenegyében, de Small rabbi személyében sikerült teremtenie egy olyan karaktert, akire egy erős sorozatot építeni lehet, és aki kellőképpen érdekes figura ahhoz, hogy az olvasók mindig kíváncsiak legyenek rá."

Akire egy sorozatot építeni lehet. Small rabbit miniszterelnöknek!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr481046312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása