Ajándékba kaptam ezt a különleges könyvet.Most olvasom.A könyvet legfeljebb tizenegy-tizenkettedikeseknek és felnőtteknek ajánlom.Tényleg.Most három rövid részletet emelnék ki.

1.

Az Adalbert nevű gyilkos magyarázza a gyilkolás munkájáról:

"Odavoltunk ezért az új melóért.Nem sajnáltuk,hogy kimerültünk a hajszától az ingoványban.És amikor jól ment a meló,örültünk.Hagytuk a csudába a vetést,a kapát és társait.Nem beszéltünk többet egymás közt a földekről.Elhagytak minket a gondok."

Tudni kell. ezek a szegény földművesek életükben nem ettek annyi sült pecsenyét,mint az öldöklés alatt egy nap.

Persze a gondok később visszajöttek.
 

2.

"Vadásztunk,mert ez volt a napi program,mindaddig,amíg be nem fejezzük az egészet.Karunk parancsolt a fejünknek, a fejünknek többé nem volt egy szava sem."

Igen,a bajok a beszéddel kezdődtek.A vadászaton már semmit sem tehettek.Régi viszályok váltak öldökkő iramúvá.Ekkor a fej már tehetetlen volt.Előtte évekig csótányozták a tutszikat.Most már nem tudta őket megállítani senki.

3.

"Vannak, akik félnek a domboktól,ahol pedig művelniük kellene a földet.Vannak, akik félnek attól, hogy az úton hutukkal találkoznak.Vannak hutuk, akik tutszikat mentettek, mégsem mernek visszatérni a falujukba, mert attól félnek, hogy nem hisznek nekik.Vannak, akik a látogatóktól vagy az éjszakától félnek.Vannak ártatlan arcok ,melyek félelmet keltenek, és amelyek félnek attól, hogy félelmet keltenek, mintha bűnözők lennének.Van a félelem a fenyegetésektől,a rettegés az emlékektől."

Magyarországon is vannak,akik...... Igen,ez a rejtett dzsungel létezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr47538276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása