Itt van az egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyvíró honlapja.

Ahol kincseket lehet találni.Például Keresztury Tibor:A magyar álompár című írását(a Kukori és Kotkodáról).Így indít:

"Ami nekik Richard Burton és Elisabeth Taylor, vagy - sokkal vonzóbb, frissebb, múlt pénteki példát hozva - Mickey Rourke és Kim Basinger, az nekünk Kukori és Kotkoda. A hazai álompár, amely a magyar életvalóság hiteles lenyomataként modellezi szárnyas változatban az olyannyira bevett házassági üzemmódot, tipikus párkapcsolatbeli gyakorlatot, évtizedek óta már. Mindannyian ismerjük oket, számos éppen ilyen házasságot látunk, sot idonként, mikor nem vigyázunk, magunk is megkukorisodunk és megkotkodásodunk, csak mi nem vagyunk ilyenkor olyan szellemesek. Úgyhogy, amikor vasárnap hajnaltájt, kevéssel hét után apa, Kukori! kiáltással támad a kaján gyerektrió, akkor - nincs az a másnapos fejfájás - mint a rugó, úgy vagyok: kelek, s megyek."

Most akkor ez gyerekfilm vagy nem?Ahogy a társasjátékokra írni szokták:0-99 éves korig fogyasztható.

Bálint Ágnes könyveinek nagy része ilyen,bár vannak "gyerekebb" könyvei is.Mondjuk a Kukorit nem láttam még könyben,kár,hogy nem írta meg így is.

Egy képeskönyv azért megjelent(még régebben) az álompárról:

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr59353365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása