Valóban érdekes.


Főleg tanároknak,szülőknek,gimiseknek.Ajánljuk mindenkinek ezt az érdekes,elgondolkoztató írást.Egyben jól illusztrálja az olvasás szükségessége körüli problémákat is a cikk.

"Az elmúlt két évben (2005, 2006) az érdeklődő diákok számára már szerveztünk egyhetes programokat a Holokauszt Emlékközpontban (Budapest, Páva utca 39.) azzal a céllal, hogy megismerjék a holokauszt eseményeit. A témák és a meglátogatásra szánt helyszínek a vészkorszak budapesti eseményeihez kapcsolódtak. Az volt az alapkérdésünk – ahogy ezt az Új Pedagógiai Szemlében 2005 novemberében megjelent írásunkban felvetettük –, hogy érdekli-e a holokauszt a diákokat annyira, hogy szabadidejükből is készek áldozni a tanulmányozására, vagy csupán néhány megszállott tanár igyekszik rávenni őket arra, hogy foglalkozzanak a témával. Az akkor leírtakat csak megerősíteni tudjuk: a tanulókat (és tanáraikat) érdekli, foglalkoztatja a téma, készek időt, energiát szánni arra, hogy kísérletet tegyenek a történtek megismerésére és értelmezésére. Másfelől szerettük volna azt is bemutatni, hogy a holokauszt nem csupán Auschwitzban, „egy másik bolygón” történt, hanem Magyarországon, azokban a városokban, tereken, utcákon, ahol ma is mindennap járunk."-írják a szerzők.

A "túra" után biztosan többet is fognak olvasni a témában a résztvevők.

Nem mindegy,hogy miről olvasunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr35306905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása