Ajánlat( főleg gimnazistáknak és felnőtteknek..). Plusz egy-két dolog...

Megteszett ez a sorozat egy sorozatról:

"Folytatódik a teleregény. A lightos beugró rész után most kapunk a pofánkba. Adókat, telefonra várakozást, kisnyugdíjast, káros dohányzást. Csak úgy sugárzik a népnevelés a sorozatból.."(a második részből)

Nézzünk egy komoly munkát:

"Amikor az új epizódok mellett elkezdték ismételni a sorozat régebbi részeit, érdekes dolgot vehetett észre a figyelmes néző: a sorozat az 1987-es kezdetektől szinte alig változott. A régi és új részek nagyjából felcserélhetőnek tűntek: ugyanúgy emelkedtek az árak, ugyanúgy alacsonyak voltak a tanári fizetések, ugyanúgy el kellett menni szavazni, a házasságok pedig ugyanúgy mentek tönkre. A politikai helyzet ugyan megváltozott, de a szereplők többségének életében nem történt gyökeres változás."

Hmmm....a változás hiánya...érdekes. Vajon mi is az az ordító hazugság ebben a sorozatban? Azt mondta Ábel Anita egy-két éve:

"„Jó lesz visszanézni, bár furcsa is egyben. Érdekes lesz szembesülni a tíz évvel ezelőtti önmagammal” – mondta a Hírszerzőnek a Szomszédok egykori „Julcsija”. Ábel Anita szerint a Szomszédok tizenhárom éve mindenki számára maradandó élmény, valószínűleg a mostani fogadtatása is ennek megfelelően alakul."

Maradandó, az biztos. Maradandó hazugság, nem? Tényleg maradandó, de nem pozitív értelemben, szerintem. Hogy is dalolta Pajor?

"Rohan az élet, mint egy futószalag,
Úgy, ahogy az égen az UFO szalad,
Rohan az élet, legyünk túl rajta,
Nevetni kéne, de tudod, hogy baj van.
Rohan a világ, benne hugod a Juli,
Rohan reggel apád, ugat a Puli
Este ha kérded, mondd miért rohansz?
Csak nézi rosszullétig a Szomszédokat
És az élet rohan pontosan, szépen
Úgy, ahogy az UFO szalad az égen.
És te egyedül maradsz ma éjjel,
Csak a műhold süt le rád, amikor kinézel."

Na igen...erről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass.blog.hu/api/trackback/id/tr661092378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daniel Defoe 2009.11.12. 00:13:20

Már akkor is unalmas volt és nem szólt semmiről. Pláne megnézve x évvel később, csak csodálkozik az ember, hogy azt ami nem szól semmiről, egy egész ország nézte. Beleértve engem is. Na persze akkor a rendszerváltás környékén nézni kellett valamit. Az a borzalmas ezekben a sorozatokban, hogy olyan mint egy végtelenített szallag, aminek soha nincs vége és a szemlélődő néha azt gondolja, hogy kap valamit és talán ez a rész valami érdekességget tartogat, de aztán be kell érnie a nagy ürességgel. Aztán reménykedünk, hogy talán majd a jövő héten végre lesz valami. És így lettünk a tényleges feladatainktól elcsábítva, kisemmizve és kifosztva értelmes gondolatainkból.
süti beállítások módosítása